JUTARNJI TV

Završna analiza: ‘Evo što je točno promijenilo najave rezultata izbora koje smo imali u anketama‘

‘Građani imaju razloga biti egzistencijalno zabrinuti i sve govori da su se opredijelili za sigurnost‘
Jutarnji TV
 Jutarnji List

U završnom dijelu specijalne emisije Jutarnjeg TV o parlamentarnim izborima, glavni urednik Globusa Zdravko Milinović osvrnuo se na raskorak između predizbornih anketa i rezultata izbora.

- U posljednjih tjedan dana uoči izbora imali smo faktor velikog rasta oboljelih od koronavirusa, katastrofalne pokazatelje iz susjedstva o koronavirusu i veliku zebnju oko toga što donose naredni tjedni i mjeseci. To je značajno promijenilo najave rezultata izbora koje smo imali u anketama – kazao je Milinović.

Pisac i kolumnist Slobodne Dalmacije nadovezao se na Milinovićev osvrt podsjećanjem kako predizborne ankete nisu prvi put značajno promašile rezultate izbora.

- Nezgodno je govoriti o preferencijama birača i načinu kako pristupaju strankama i kandidatima. To vam je kao i u trgovini, mušterija je uvijek u pravu – komentirao je Ivica Ivanišević.

Kolumnistica Slobodne Dalmacije Višnja Starešina upozorila je kako birači imaju drugačije prioritete u ocjeni političara od medija koji uzimaju i forsiraju neke teme.

- Građani imaju razloga biti egzistencijalno zabrinuti i sve govori da su se opredijelili za sigurnost. S druge strane, mi smo pristali na klijentelističko društvo, što je druga riječ za korupciju – komentirala je Višnja Starešina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:57