DEBAKL

Živi zid bez mandata, Palfi utučena: ‘Ovo je naša najteža godina, mediji su nam naštetili‘

Mediji su stalno prikazivali Živi zid u kontekstu svađe i raskola, iako Živi zid nikada nije doživio takav raskol
Vladimira Palfi
 Tea Cimaš/Cropix

Vladimira Palfi Sinčić za HRT je komentirala loš rezultat koalicije 'Dosta pljačke' u kojoj se nalazi i Živi zid.

Palfi je kazala kako je iza njih teška godina.

- Ovo je vjerojatno najteža godina u povijesti Živog zida i mi smo, svjesni te činjenice, ušli u političku kampanju. Mirni i relaltivno pomireni sa situacijom koja nas čeka. Bili smo psihički spremni na sve. I na pet mandata, a isto tako i na nula mandata, kazala je Palfi za HRT.

Na novinarsko pitanje misli li da im je naštetio razlaz nakon europskih izbora, kazala je da jest

- Mediji su stalno prikazivali Živi zid u kontekstu svađe i raskola, iako Živi zid nikada nije doživio takav raskol. Otišlo je par ljudi, ali nikad nismo uspjeli prebroditi tu situaciju. Osim toga u politici su se pojavila i nova lica, kazala je Palfi.

Palfi je naglasila da je Živom zidu 'drago što je SDP osvojio toliko malo koliko je osvojio, a tužni što je HDZ osvojio toliko puno koliko je osvojio'. Pritom je izrazila nadu da će ljudi sa svakim novim izborima prepoznavati nova lica koja dolaze u politiku kako bi se promijenila garnitura koja je na vlasti.

Rekla je i da je za njih dobar rezultat kakav god bio jer je pred njima i četiri godine u Europskom parlamentu. Uz to, kaže da u Živom zidu rade na dva velika projekta koja će građani upoznati na jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:09