ANTISTRES METODA

Ako vam je ova godina stresna, Marina Abramović ima za vas rješenje: ‘Razgovarajte s drvećem!‘

Marina Abramović
 Matteo Prandoni/bfa/Shutterstock Editorial/Profimedia
Možete pričati s drvetom, ali, preporučuje Abramović, ne trebate ga odmah dirati, grliti...

- Drveće je poput ljudskih bića - govori performerica Marina Abramović (74) u ekskluzivnom videu kojeg je objavio The Art Newspaper, a koji je početak njezina serijala "Abramovic Method" u kojem poučava ljude o tome kako biti prisutan u vremenu i prostoru.

- Drveće ima inteligenciju. Ima osjećaje. Stabla međusobno komuniciraju. I, također, savršeno su tihi slušatelji. Njima se možete požaliti – govori najpoznatija svjetska konceptualna umjetnica, koja je razgovor s drvećem predložila kao jednu od metoda za nošenje sa stresnom 2020. godinom.

Rekla je da je iznimno važno za razgovor izabrati drvo koje vam se doista sviđa.

- Ono može biti maleno, a čak ne mora ni biti lijepo. Ali morate imati reakciju na njega, emocionalnu. Nemojte birati drvo samo zbog njegove ljepote – savjetovala je.

Drvo, preporučuje, ne trebate odmah dirati, grliti.

- Prvo osjetite njegovu energiju. Nemojte ga dodirivati, samo držite ruke malo iznad njega – priča Abramović u videu, pa nastavlja:

- I onda mu se požalite na sve što vam je u srcu – rekla je, dodajući da preporučuje razgovor s drvetom zato što većina ljudi to nikada nije učinila te da se nada da će ovom preporukom pokrenuti trend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:53