Reagiranja

Ana Martina Bakić: Vijeće je posve neovisno donijelo odluku da Irena Bekić bude ravnateljica Umjetničkog paviljona

Umjetnički paviljon

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix
‘Za Irenu Bekić, koja je imala najbolji program, glasalo je troje od petoro članova‘

Predsjednica Upravnog vijeća za izbor na čelu poziciju Umjetnučkog paviljona, Ana Martina Bakić, poslala je reagiranje na tekst objavljen pod naslovom "Kulturni skandal: Na glasanju za novu ravnateljicu u posljednji trenutak došlo do velikog preokreta". Kako navodi: "Vezano za članak u Jutarnjem listu koji na netočan način tretira izbor ravnateljice Umjetničkog paviljona, dužni smo Vas upoznati da u samoj proceduri, nakon usporednog razmatranja programa kandidata, nije bilo glasanja za izbor Leile Topić (kako u članku stoji "troje od pet članova Vijeća") već je istina da je za program Irene Bekić glasalo tri od pet članova Vijeća (dva člana bila su suzdržana). Samim tim nije ni bilo "preokreta" u glasanju.

Netočna vijest objavljena u jednim dnevnim novinama o "izboru Leile Topić" za ravnateljicu, je odmah po objavljivanju i demantirana i nije se pojavljivala "u medijima". Ta netočna i demantirana objava bila je nakon odluke Upravnog vijeća o izboru Irene Bekić, a ne prije, kako se implicira.

image

Ana Martina Bakić

Ronald Gorsic/Cropix

Netočno je i da je bilo poziva iz Gradskog ureda za kulturu ili bilo bilokakvih pokušaja Ureda da utječe na odluku Upravnog vijeća.

Ne želeći se osvrtati na "neslužbene i anonimne" izvore na koje se u članku pozivate, još jednom želimo istaknuti da je cjelokupan proces izbora bio neovisan i da je Vijeće donijelo odluku ocjenjujući prezentirane programe kandidata. Na osnovi tih činjenica Vijeće je predložilo gradonačelniku potvrđivanje svoje odluke o izboru gđe. Bekić za novu ravnateljicu Umjetničkog paviljona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:01