FESTIVAL

Animafest: Brojne projekcije i popratni programi uoči večerašnje dodjele nagrada

 Animafest
Nakon ceremonije dodjele nagrada Animafesta Zagreb 2022 u Kinu SC, od 21,30 sati na Ljetnoj pozornici Tuškanac bit će prikazani pobjednički filmovi

Posljednji dan slavljeničkog Animafesta ispunjen je do dodjele nagrade u subotu navečer nizom projekcija i popratnim programima, među kojima je velik broj filmova posvećen djeci.

Program Kina Tuškanac će, uz besplatan ulaz, do 17 sati prikazati Natjecanje filmova za djecu, pa filmove koje je nagradila publika primjerene svim uzrastima ("Ježeva kuća", "O Ivanu Ludom", "Izgubljeno i nađeno"), Obiteljski program te izbor iz novije češke animacije za djecu u selekciji festivala Anifilm iz Libereca.

Nastavlja se s laureatima iz prvih dvaju desetljeća Animafesta, te projekcijom dugometražnog francuskog filma "Prijelaz" na temu emigracije i sazrijevanja.

Govorni program u Teatru &TD donosi predavanja Aye Suzuki, japansko-britanske redateljice i umjetnice koja je radila s Netflixom, Disneyjem, Warner Brothersom i Paramountom, kao i na filmovima poput "Otoka pasa" Wesa Andersona.

U subotu će se održati i predavanja Marte Pajek te za Oscara nominirane animacijske legende Paula Driessena, dok će Novo bugarsko sveučilište predstaviti izbor iz svojih studentskih i diplomskih filmova.

Kino SC nakon programa „Bonjour Cannes 1958“ Zagrebačke škole crtanog filma predstavlja izbor iz rane hrvatske animacije, nakon čega slijedi nova domaća produkcija u Natjecanju hrvatskog filma, a potom se može pogledati i "Desetke sjevera" Kojija Yamamure.

Tradicionalno, Animafest subotom odlazi izvan središta grada - Natjecanje filmova za djecu (7-10 godina) prikazuje se u Narodnom sveučilištu Dubrava, ono za uzrast 3-6 godina u KNAP-u (Moslavački parkić), a u KUC-u Travno se prikazuju filmovi "Giuseppe" i "Ne-ne u svemiru".

U Medijateci Francuskog instituta se održava Radionica animiranog filma za djecu pod vodstvom Mitchelle Tamariz.

Nakon ceremonije dodjele nagrada Animafesta Zagreb 2022 u Kinu SC, od 21,30 sati na Ljetnoj pozornici Tuškanac bit će prikazani pobjednički filmovi.

Ulaz je slobodan, a prvih 200 posjetitelja očekuju i besplatne kokice, najavljeno je s festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:15