UGLEDNI ARHITEKT

Autor rekonstrukcije Reichstaga: Sir Norman Foster gost online izdanja Dana Orisa

Norman Foster
 Ander Gillenea/Afp/Profimedia
Ovaj znameniti arhitekt je autor rekonstrukcije Reichstaga u Berlinu, nebodera Gherkin i Gradske vijećnice u Londonu

"Tradicionalna radna mjesta će preživjeti, i još će i više biti na cijeni zbog socijalnih i kreativnih mogućnosti koje pružaju. No, koristit će se s mnogo više fleksibilnosti, i balansirati s vremenom koje provodimo u kući, ili na nekoj trećoj lokaciji, u kafiću preko puta, ili na vrhu Alpa", pisao je jesenas britanski arhitekt Sir Norman Foster, u tekstu objavljenom u Guardianu, naslovljenom "Pandemija će ubrzati evoluciju u našim gradovima".

Ovaj znameniti arhitekt, autor rekonstrukcije Reichstaga u Berlinu, nebodera Gherkin i Gradske vijećnice u Londonu, nebodera Hearst, gost je Dana Orisa, koji počinju u četvrtak, umjesto u Lisinskom, online.

Lista je gostiju impresivna: Kengo Kuma, Sou Fujimoto, Tadao Ando, Jordi Badia, Aires Mateus, čileanski dizajner Smilljan Radić sa kiparicom Marcelom Correa, potom dizajner s američkom adresom Mirko Ilić, koji će govorito o "Dizajnu od ljevice do desnice", da nabrojimo samo neke. Arhitekti Boonserm Premthada s Tajlanda držat će predavanje o centru za slonove kojeg su nedavno izgradili. Ulaznice se mogu nabaviti na www.daysoforis.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:24