Ideja za naše muzeje

Belvedere na prodaji NFT-a Klimtova ‘Poljupca‘ dosad zaradio 3.2 milijuna eura

NFT prezentacija,“Poljubac“ Gustava Klimta

Na slici: Farbod Sadeghian, osnivač ArtèQ-a, Katharina Kraus, managing partner u Donau-Finanzu; Stella Rollig, generala direktorica Belvederea i Wolfgang Bergmann, direktor financija (CFO) u Belvedereu

Photo: Ouriel Morgensztern / Belvedere, Vienna

 Ouriel Morgensztern/Belvedere, Vienna
‘Interes raznih medija, kolekcionara i drugih sudionika diljem svijeta potvrđuje našu odluku‘ poručili su iz bečkog muzeja

Jučer je, za Valentinovo, bečki Belvedere u prodaju pustio NFT vlasništvo nad Klimtovim remek djelom "Poljubac" u 10.000 digitalnih primjeraka. Za sada su skupili već 3.2 milijuna eura od prodaje.

Glavna direktorica Stella Rollig i financijski direktor (CFO) Wolfgang Bergmann su u ime Belvederea izdali izjavu povodom lansiranja ovoga projekta te su napomenuli da Belvedere smatra "prvi korak u Metaverse velikim uspjehom".

"Belvedere teži tome da bude jedna od najprestižnijih kulturnih institucija i u digitalnom svijetu te nam je cilj doprijeti do nove publike", objasnila je Rollig.

"Interes raznih medija, kolekcionara i drugih sudionika diljem svijeta potvrđuje našu odluku da se fokusiramo na NFT u pravo vrijeme i kroz pravi projekt", dodao je Bergmann.

NFT će i nakon Valentinova ostati dostupan za prodaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:21