NAJVEĆI HRVATSKI MUZEJ

Besplatan ulaz za Dan Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja

 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

ZAGREB - U povodu Dana Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja u ponedjeljak će ulaz u muzej biti besplatan, a priređen je i bogat program radionica, vodstava i prezentacija.

Muzej će iznimno biti otvoren od 11 do 20 sati, programi se organiziraju već od jutarnjih sati - među ostalim, održava se i radionica "CSI-HPM - zločin u kokošinjcu".

Na toj se radionici otkriva uzbudljiv svijet molekularne biologije, uz pomoć prave laboratorijske opreme i metode DNA barkodiranja.

U 18 sati održat će se predstavljanje projekta "Novi Hrvatski prirodoslovni muzej" te ukazati na potrebu za veći stalni postav, suvenirnicu, novi laboratoriji i bolju oprema.

Sveobuhvatna obnova muzeja ima za cilj osnažiti njegove kapacitete te doprinijeti razvoju turističke, gospodarske, znanstvene, obrazovne i kulturne djelatnosti, ističe se u najavi.

Hrvatski prirodoslovni muzej je po veličini zbirki najveći hrvatski muzej. Nastao je 18. prosinca 1986. godine ujedinjenjem triju muzejskih institucija: Hrvatskog narodnog zoološkog muzeja, Mineraloško-petrografskog muzeja i Geološko-paleontološkog muzeja.

Muzej prikuplja, čuva, izučava i prezentira razne prirodnine kao svjedočanstva ili dokumente vezane za prirodoslovlje Hrvatske.

U muzejskim se zbirkama nalazi oko dva milijuna primjeraka minerala, stijena, fosila, prepariranih biljaka i životinja iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja te s drugih kontinenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:52