EPK RIJEKA

Besplatni festival Tobogan donosi čak 50-ak radionica i događaja za djecu

Kaleidoskop Krijesnica EPK Rijeka
 Epk Rijeka
Publici se nude projekcije filmova, cirkuski program, predstave, zanimljive igre, koncerti, kvizovi te ulični performans.

Dječji festival Tobogan, koji je pokrenut kao dio programskog pravca Dječja kuća u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, održat će se na nekoliko riječkih lokacija od četvrtka, 16. srpnja, do 23. srpnja.

U sklopu "aktivnih ferija za djecu", publici se nudi 30-ak radionica te 20-ak javnih događaja među kojima su projekcije filmova, cirkuski program, predstave, zanimljive igre, koncerti, kvizovi te ulični performans, izložba i natjecanje.

Ovogodišnje izdanje uključuje i novi program uličnih zabavljača, putujući Tower Cirkus Toboganius, od 19. do 23. srpnja, gdje će, kako je najavljeno, veseli zabavljači šarenim vozilom putovati po gradu i posjetiti razne gradske kvartove.

Tobogan počinje u četvrtak u 19 sati na Klobučarićevom trgu u Rijeci, pod mjerama Stožera civilne zaštite, tako da će broj besplatnih ulaznica biti ograničen na 300, a one se mogu podići u Ri info centru na Korzu.

U programu otvorenja sudjeluju polaznici radionice Ri Rocka - Žestoki bubnjari toboganski, Triko Cirkus Teatar iz Zagreba s uličnim spektaklom Kaleidoskop: Krijesnica te Ivanka & Mrle s koncertom dječjih pjesama „Kišni razdraganci“. Zbog ograničenog broja posjetitelja, performans Kaleidoskop, kao i koncert Kišnih razdraganaca ponovit će se iste večeri od 21.30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:38