MLADI UMJETNIK

ČETIRI PITANJA ZA DANIJELA SRDAREVA 'Nakon izložbe u Zagrebu već počinjem pripremati iduću'

 Danko Stjepanović

Što trenutačno radite?

Pokušavam sabrati misli i napraviti rezime ove godine što se tiče projekata kojih je u posljednjem razdoblju bilo nekoliko: priprema radova za Bijenale ilustracije koji se trenutačno održava u galeriji Klovićevi dvori, rad na edukativnoj knjižici 'Arhitekt Ivo' vezano za arhitekturu Ive Vitića predstavljenu na ovogodišnjem Design district festivalu, koju sam radio zajedno s kolegicom Cellom preko priprema materijala za Cantus ansambl i izložbe 'Slike iz tri ciklusa' u Laubi.

Kojim se radovima predstavljate na izložbi u Laubi?

Na izložbu u Laubi predstavljam se slikama iz tri ciklusa: Invarijanta, Bestijarij - bestijarij venecijanskih kanala i novim slikama iz ciklusa Mimikrija 215.

Kako je došlo do suradnje s Cantusom?

S Cantusom sam surađivao prvi put prije nekoliko godina. Redatelj Rene Medvešek pozvao me na suradnju na predstavama Pierra Bouleza 'Le marteau sans maître' i Arnolda Schönberga 'Pierrot Lunaire', skladbe obojice autora na predstavama izvodio je Cantus ansambl, a izvedene su u sklopu Muzičkog bijenala Zagreb. Prošle godine počeli smo novu suradnju s ciklusom koncerata Cantus&Lauba, za koje sam napravio seriju ilustracija za plakate i ostale materijale vezane za svaki od pojedinih koncerata unutar ciklusa.

Koji su vam planovi?

Nakon kratkog predaha u kolovozu intenzivno se pripremam za izložbu koja će se održati sredinom rujna u galeriji Krševan u Šibeniku. Na izložbi koju pripremam izlagat ću zajedno s četvero kolegica i kolega Cellom - Anitom Celić, Milenom Mikulandrom, Darkom Vidačkovićem i Jerkom Macurom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:23