SVE ZBOG UMJETNOSTI

VIDEO: SCENA KOJU ĆETE VIDJETI I ZAPAMTITI Vremešni Iggy Pop pozirao potpuno gol: ‘Njegovo tijelo je savršen izbor...'

 Screenshot YouTube

Slavnom glazbeniku Iggyju Popu nije strano skidati se pred publikom pa mu vjerojatno ni ovaj umjetnički projekt nije teško pao.

Naime, potpuno gol je pozirao u veljači na tečaju umjetničke akademije u New Yorku, New York Academy of Art. Dvadeset i jedan umjetnik u dobi od 19 do 80 godina pokušavali su nacrtati Iggyjevo 68-godišnje tijelo za nadolazeću izložbu Iggy Pop Life Class, a svatko je trebao dati svoje viđenje.

Na ideju za ovaj projekt došao je umjetnik Jeremy Deller koji kaže da je glazbenik savršen izbor jer je ‘njegovo tijelo bilo svjedokom tolikih događaja’. U tome sigurno nije u krivu.

‘Savršeno je logično da Iggy Pop bude model razredu. Njegovo je tijelo ključno u razumijevanju rock glazbe i njezinog mjesta unutar američke kulture. Tijelo mu je bilo svjedokom tolikih događaja i to treba ovjekovječiti’, napisao je Deller u objavi za medije.

Crteži će biti izloženi u Brooklyn Museumu ove jeseni, a nakon toga izložba kreće na turneju. Iggy Pop izdaje novi album 18. ožujka pod nazivom Post Pop Depression, koji je producirao Josh Homme iz grupe Queens of the Stone Age.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:56