MUZEJI & KARIJERE

SMIJENJENA NAKON TUŽBE BIVŠE RAVNATELJICE Vlasta Krklec razriješena s mjesta ravnateljice Muzeja Hrvatskog zagorja

Krapina, 080210.Novi Muzej krapinskog pracovjeka zavrsen je na svjetski poznatom lokalitetu Husnjakovo u Krapini. Krapinski je pracovjek proslavio hrvatsku znanost diljem svijeta.Na slici: Vlasta Krklec.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / EPH
Vlasta Krklec imenovana je na dužnost ravnateljice MHZ-a u veljači 2014. nakon provedenog natječaja, a na dužnosti je zamijenila dotadašnju ravnateljicu MHZ-a Goranku Horjan

ZAGREB - Ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec razriješena je dužnosti na temelju presude Upravnoga suda, koji je poništio rješenje o njezinu imenovanju na temelju tužbe muzejske savjetnice Goranke Horjan protiv rješenja Ministarstva kulture iz veljače 2014. godine, priopćeno je u utorak iz Muzeja.

Na temelju toga utvrđeno je da na raspisanom natječaju nitko od prijavljenih kandidata nije izabran te će se stoga natječaj ponoviti.

Do imenovanja ravnatelja Muzeja Hrvatskog zagorja na temelju ponovljenog natječaja, vršiteljicom dužnosti ravnatelja Muzeja imenovana je Nadica Jagarčec, dosadašnja voditeljica Dvora Veliki Tabor i predsjednica Stručnoga vijeća Muzeja Hrvatskog zagorja, kažu u Muzeju.

Vlasta Krklec imenovana je na dužnost ravnateljice MHZ-a u veljači 2014. nakon provedenog natječaja, a na dužnosti je zamijenila dotadašnju ravnateljicu MHZ-a Goranku Horjan. Krklec je na mjesto ravnateljice došla s mjesta voditeljice Muzeja krapinskih neandertalaca.

Horjan je kao ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja vodila i završila projekt izgradnje i opremanja Muzeja neandertalaca u Krapini, muzeološku koncepciju Dvora Veliki Tabor, predsjednica je Europskog muzejskog foruma od 2012. i članica Izvršnog odbora Svjetske muzejske organizacije ICOM-a. Trenutačno je ravnateljica Etnografskog muzeja u Zagrebu.

Muzeji Hrvatskog zagorja obuhvaćaju Dvor Veliki Tabor, klanječku Galeriju Antuna Augustinčića, Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici i Muzej "Staro selo" u Kumrovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 18:47