ULAZ BESPLATAN

DINAMOVA PROŠLOST U GALERIJI KRANJČAR Ulaznica s zadnje utakmice Dinama u Europi protiv Schalkea 1970. godine, dresovi igrača, kopačke iz 60-ih...

Izložba 'Dinamovo proljeće' večeras se u Zagrebu svečano otvara u Galeriji Kranjčar na Kaptolu 26

Ulaznica s zadnje utakmice Dinama u Europi protiv Schalkea 1970. godine ili s finala Kupa velesajmskih gradova 1967. protiv Leedsa, dresovi igrača iz 1967. i 1982., članske iskaznice iz 80-ih, nogometne lopte i kopačke iz 60-ih i 70-ih, samo su dio bogatog opusa izložbe “Dinamovo proljeće” koja će večeras biti svečano otvorena u Galeriji Kranjčar na Kaptolu 26.

U organizaciji Udruge “Dinamo to smo mi” tako će idućih desetak dana svi zainteresirani moći prošetati bogatom prošlosti kluba.

“Kad smo najavili projekt Dinamovo proljeće rekli smo da želimo vratiti građanski duh i identitet Dinama ovom gradu, a ova izložba je jedinstvena prilika za tako nešto. Nadamo se da će ju obići svaki Dinamovac i da će svaki otac, stric ili brat za ruku povesti sina, nećaka, mlađeg brata i pokazati mu što je Dinamo”, rekao je predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi” Juraj Čošić.

Materijale za izložbu nije bilo teško nabaviti, jer među mnogim Dinamovcima su brojni i kolekcionari.

“Znali smo da su Tomislav Rončević i Krešo Barić ponajveća dva kolekcionara i da imaju takvu kolekciju da bi od toga se mogao napraviti stalni postav puno većeg klupskog muzeja. Ovo je dokaz da Dinamo ima veliki potencijal, ali o tome ćemo više pričati na našoj idućoj javnoj tribini pod nazivom “Potencijali Dinama”. Mislim da svatko tko dođe posjetiti izložbu neće ostati ravnodušan na ovo, jer teško se ne naježiti kad vidite Dinamov zlatni pečatnjak, Ćirin bijeli šal, Lamzin dres iz 1967. i mnoge druge stvari”, kazao je Čošić i zahvalio obitelji Kranjčar što su ustupili prostor za izložbu.

Izložbu su postavili mladi kustosi Luka Čubrić i Maja Pavlinić kojima je ovo predstavljao posebni izazov. Izložba prati Dinamovo osvajanje naslova Kupa Velesajmskih gradova 1967., posljednji europski nastup 1970. godine u proljetnom dijelu sezone, legendarno osvajanje naslova prvaka bivše države 1982., te, nakon 49 godina, ovosezonski plasman u proljetni dio natjecanja.

Ulazak na izložbu je besplatan, a na izložbi mogu se kupiti i karte za koncert “Dinamovo proljeće” po cijeni od 60 kuna.

Koncert 'Dinamovo proljeće' održat će se 23. veljače s početkom u 20h, a nastupit će grupe Šank, Tram11, Jura Stublić i Film, te Kawasaki 3p.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:20