FOTOMONOGRAFIJA

DOMAĆA BIROKRACIJA Fotografije Marka Ercegovića pružaju osobni uvid u svijet koji često ostaje nevidljivim

 Marko Ercegović
 

U četvrtak, 14. prosinca u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji Spot (Čanićeva 6) bit će predstavljena nova fotoknjiga istaknutog domaćeg fotografa Marka Ercegovića, objavljena u suizdanju autora i Ureda za fotografiju. Knjigu pod nazivom L.p, predstavit će autor Marko Ercegović, urednica Sandra Križić Roban, autor teksta Tomislav Medak i dizajner Dejan Dragosavac Ruta.

Riječ je o umjetničkoj monografiji koja okuplja seriju Ercegovićevih fotografija nastalih tijekom posljednjih deset godina, između 2006. i 2016., u nekima od brojnih poslovnih i uredskih prostora koji pripadaju domaćem birokratsko-administrativnom sustavu. Naziv knjige preuzima formulaciju kojom završava većina korporativnih e-mailova u Hrvatskoj (Lijep pozdrav), i to u njezinom često skraćenom obliku: L.p,.

Fotografije čiji je cilj, prema autorovim riječima, “uspostavljanje vlastitog odnosa prema hrvatskom poslovno-birokratskom okruženju” prikazuju brojne protagoniste ove sredine – od birokrata i činovnika, preko menadžera, obrtnika, važnih i manje važnih biznismena, pa do predstavnika radničkih sindikata, kao i njihovo radno okruženje te specifične obrasce komunikacije.

Marko Ercegović

Marko Ercegović rođen je u Dubrovniku i diplomirao na odsjeku snimanja na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Dobitnik je nekoliko istaknutih priznanja, a njegov je umjetnički rad predstavljan na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu.

Marko Ercegović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:40