PHOTODAYS

DVANAESTO IZDANJE UGLEDNOG FESTIVALA FOTOGRAFIJE Stotinjak najboljih radova od sutra u rovinjskom muzeju

 

Sanne De Wilde i Benedicte Kurzen (dva rada lijevo) pobjednice su natječaja Photodaysa u kategoriji Umjetnički projekt Photodaysa u Rovinju.

Njihov će se rad među pobjednicima u ostalim kategorijama - arhitektura, dokumentarna fotografija, portret, pejzaž, akt, moda, te uz ostale natjecatelje, njih stotinjak, moći od ovog petka pogledati u Zavičajnom muzeju Rovinj. Photodays počinju 3. svibnja, a među nekoliko samostalnih se izložbi najavljuje i ona Brune Kazinoti, koja će svoje radove temeljene na modnoj fotografiji, pod nazivom “Blue eyes”, pokazati u rovinjskoj Galeriji Batana.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija je Hrvoje Slovenc, hrvatski umjetnik s njujorškom adresom te diplomom fotografije s Yale University School of Art. Izlagao je u Muzeju novije umjetnosti u Detroitu, Muzeju nacionalne akademije u New Yorku, Art Baselu u Švicarskoj, Palači za umjetnost u Belo Horizonteu u Brazilu, Münchener Stadtmuseumu u Münchenu, Muzeju umjetnosti Bronxu. Predviđena je i “Huawei foto radionica”, na kojoj će predavati Tibor Golob. Golob je inače komercijalni i modni fotograf s bazom u Sloveniji, s međunarodnim iskustvom, te kako napominju iz Photodaysa, “radio je sa supermodelima poput Naomi Campbell, surađivao s brendovima poput Adidasa, Michael Costella, Lily Lashes”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:39