30 TONA

Eiffelov toranj osvijetljen s više od 100 000 lampica golema atrakcija: svi se gužvaju da snime selfije

 Ludovic Marin/Afp
Dvije su dizalice korištene da podignu tešku čeličnu konstrukciju i montiraju je između prvog i drugog kata

Pariški Eiffelov toranj krajem prošlog tjedna okitio se olimpijskim krugovima, za nekoliko tjedana u glavnom gradu Francuske počinju Ljetne olimpijske igre.

Krugove obješene s južne strane tornja noću sad osvjetljava više od 100.000 LED dioda, a Eiffelov toranj je sad još i više postao atrakcija koju svi žele fotografirati.

Dvije su dizalice korištene da podignu trideset tona tešku čeličnu konstrukciju i montiraju je između prvog i drugog kata Eiffelovog tornja.

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu predstavili su prikaz pet olimpijskih krugova na Eiffelovom tornju, samo pedeset dana prije početka ovogodišnjih ljetnih igara.

image
Ludovic Marin/Afp

Zaslon s prstenom, izrađen od recikliranog francuskog čelika, postavljen je na južnoj strani znamenitosti gdje gleda na rijeku Seinu. Svaki prsten ima devet metara u promjeru.

Olimpijski krugovi će biti osvijetljeni svake večeri do kraja Paraolimpijskih igara koje počinju krajem kolovoza.

U međuvremenu, olimpijske i paraolimpijske medalje u Parizu također se ugrađuju u komade željeza uzetih s Eiffelovog tornja.

Tisuće sportaša prodefilirati će Parizom na brodovima na Seini tijekom ceremonije otvaranja 26. srpnja. Olimpijska natjecanja održat će se u samom srcu grada, u rijeci Seini i unutar povijesnih zgrada kao što je Grand Palais.

Pariz također koristi svoju postojeću sportsku infrastrukturu, uključujući teniski stadion Roland Garros i Stade de France, nacionalni nogometni stadion.

Eiffelov toranj bilježi ogroman broj posjetitelja uoči igara.

image
Ludovic Marin/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 17:11