'KUPIDO'

FOTO: OTVORENA IZLOŽBA VATROSLAVA KULIŠA Proslavljen i rođendan Radničke galerije, okupili se brojni poznati

 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

U utorak navečer je u Radničkoj galeriji (RAGA) otvorena izložba 'Kupido' umjetnika Vatroslava Kuliša, te je obilježen i peti rođendan galerije.

Otvorenju su nazočile brojne poznate osobe, poput Hloverke Novak Srzić, Vjerana Zuppe, Feđe Gavrilovića, Nike Pavlinek, Borne Kotromanić i mnogih drugih.

Na izložbi se svi radovi, kao i sama izložba, zovu "Kupido". Nazvani su prema jednoj slici manjeg formata preko koje je umjetnik dvaput ispisao riječ kupido, jednom bijelom bojom u pozitivu, drugi put crnom u negativu, dok slikom dominira žestoki crveni oblik uz još nekoliko temeljnih boja.

Naslov izložbe, kako kaže sam umjetnik, dao je zapravo teatrolog Vjeran Zuppa nakon što je ugledao spomenutu sliku. Zajedno, činilo im se dobar naziv za ciklus slika koje je pokrenuo stvaralački eros. Zuppa je ujedno i autor predgovora izložbi, dok drugi tekst piše Feđa Gavrilović.

Radovi Vatroslava Kuliša u Radničkoj galeriji raznih su formata, i većih i manjih, nastali su tijekom ove godine. Tehnika je neobična za ovog umjetnika: ulje na pleksiglasu, tehnikom naivnog slikarstva on slika na naličju slike, osim nekoliko izuzetaka, ulja na medijapanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:14