UGLEDNI GOSTI

FOTO: SVEČANO OTVORENJE IZLOŽBE GLASOVITOG RODINA Najznačajnija djela velikog kipara došli su vidjeti Kolinda, Bandić, Stazić...

 Tomislav Krišto / CROPIX

Izložba ”Rodin u Meštrovićevom Zagrebu”, u sklopu Festivala francuske kulture u Hrvatskoj, svečano je otvorena u utorak navečer u Umjetničkom paviljonu.

Otvorenju je prisustvovala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, ministar kulture Berislav Šipuš, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a visoke je goste kroz Umjetnički paviljon proveo Andro Krstulović Opara, čijom je zaslugom Zagreb dobio priliku vidjeti najznačajnija djela velikog kipara. Tako je među sedamedesetak djela izložen ”Mislilac”, ”Poljubac”, ”Vrata pakla” i ”Brončano doba”.

FOTOGALERIJA: Svečano otvaranje

Rodinova izložba koncipirana je posebno za Umjetnički paviljon u Zagrebu, a naglasak je i na plodnoj suradnji koju su imali Rodin i Meštrović. Uz djela iz kamena, bronce i gipsa izloženi su i crteži i povijesne fotografije. Na otvorenju je izvedena suita ”Rodinova Meditacija” skladateljice Olje Jelaske.

Jedna manja izložba posvećena Rodinu bit će 8. svibnja otvorena u Galeriji Meštrović u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 04:51