STREET/ART/ZAGREB

FOTOMONOGRAFIJA ZAGREBAČKIH ZIDOVA Više od 200 radova i 95 autora koji su u proteklih 15 godina utjecali na identitet grada

Bare, Modul, (Tomić) - Tkalčićeva ulica (2015)
 press

Prva fotomonografija zagrebačkih murala i grafita pod naslovom 'STREET/ART/ZAGREB' u izdanju Centra KNAP, autorice Anje Planinčić, bit će predstavljena 10. veljače u 19.30 sati u dvorani Centra KNAP, Ivanićgradska 41a.

Centar kulture na Peščenici – Knap niz godina prati uličnu umjetnost grada Zagreba, tako je ova fotomonografija logičan nastavak dugogodišnje uključenosti u urbanu kulturu. Namjera ovog tiskanog izdanja je sačuvati od zaborava barem dio zidova koji su svojom estetikom to zaslužili, jer ovakav način uličnog stvaralaštva ima ograničeni vijek trajanja.

Fotomonografija STREET/ART/ZAGREB sadrži 280 strana, a predstavlja više od 200 radova i 95 autora koji su u proteklih 15 godina ostavili trag na zagrebačkim ulicama.

press

"Ulična umjetnost dio je identiteta grada Zagreba. Ocrtava njegovo urbano lice. Lice suvremene europske metropole. Na zagrebačkim zidovima, pod mostovima, u pothodnicima i na mnogim drugim manje vidljivim mjestima nalaze se radovi koji zaslužuju biti zapamćeni, a mnogo puta su skriveni od očiju šire javnosti.

Osim domaćih autora, na ulicama grada Zagreba nalazi se i niz radova umjetnika iz cijeloga svijeta. Oslikani zidovi čine žive ulične galerije dostupne svima, galerije koje dinamikom nekih vanjskih okolnosti mijenjaju svoje postave. Priča o grafitima, ove foto monografije, kreće s Peščenice no pokušat će zaokružiti i prezentirati cijelu zagrebačku scenu.

Tako će ova foto monografije biti svojevrsni album izabranih djela ulične umjetnosti grada Zagreba s početka milenija", ističe autorica Anja Planinčić.

Stitched Panorama
press
Bare - Moslavački trg, Centar Knap (2014,)

Nakon službenog dijela promocije, u foajeu kazališta Centra KNAP nastupa DJ Chill.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:23