VoxFeminae

Gostovanje jedinog festivala animiranog filma na svijetu fokusiranog na autorice

Tricky Woman
‘Tricky Women/Tricky Realities‘ prošle je godine obilježio dvadeset godina postojanja.

U razdoblju od 27. rujna do 10. listopada na portalu VoxFeminae, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma, gostuje bečki festival 'Tricky Women/Tricky Realities', jedini festival animiranog filma na svijetu fokusiran na autorice koji je prošle godine obilježio 20 godina postojanja.
Od rodne ravnopravnosti do digitalizacije, od ljudskih i radničkih prava do društvenih, gospodarskih i ekoloških pitanja, festival Tricky Women/Tricky Realities - koji se odvija svake godine u razdoblju oko 8. ožujka - propituje društvenu i političku stvarnost iz feminističke umjetničke perspektive, ukazujući na društvenu nejednakost na nove i inovativne načine.

Na portalu VoxFeminae i stranici AKF-a može se pogledati trinaest kratkih animiranih filmova koji su prikazani u programu prošlogodišnjeg Tricky Women festivala. Podnaslovljen "O putovanjima, pitanjima srca i periferija", program je na različite načine i kroz različite autorske pristupe tematizirao emocionalne svjetove, marginalizaciju i putovanja.

Autorice: Maya Yonesho, Susi Jirkuff, Ani Antonova, Rebecca Akoun, Veronika Schubert, Sabine Groschup, Beate Hecher i Markus Keim, Billy Roisz, Kathrin Steinbacher i Anna Vasof.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:01