OVO JOŠ NISTE VIDJELI

Hrvatski dizajner osmislio je nakit uz kojeg ćete sigurno prestati pušiti. Izgleda senzacionalno

Boris Ljubičić

 Toni/
Prsten koji obuhvaća dva prsta i koji na gornjem dijelu ima cjevčicu simulira postupak pušenja, ali ga zapravo onemogućuje

Pisala sam o 58. Salonu primijenjene umjetnosti i dizajna, koji je netom završen u zagrebačkoj Laubi, i od svih radova najviše mi je za oko zapeo rad našeg najboljeg dizajnera Borisa Ljubičića. Ljubičić je ovaj rad, nakit koji onemogućava pojedincu da puši, zaštitio kao intelektualno vlasništvo, a objašnjava ga na sljedeći način: "Medicinski je dokazano da pušenje šteti ljudskom zdravlju. Na ambalaži cigareta su ilustracije kojima se upozorava pušače o bolestima koje ih mogu zadesiti ako ne prestanu pušiti. Međutim, mali papirnati smotuljak lijepog oblika u formi cigarete stavljaju pušači između dva prsta i užitak pušenja može početi. Projekt nakita No Smoking ostavlja isti ugođaj, ali pušaču onemogućuje da to radi. Prsten koji obuhvaća dva prsta i koji na gornjem dijelu ima cjevčicu simulira postupak pušenja, ali ga zapravo onemogućuje. Ovaj poseban nakit s jasnom porukom namijenjen je svima, posebice mladima koji još nisu postali ovisni o cigaretama".

image

Boris Ljubičić

image

Boris Ljubičić

Toni/

Jako zanimljiva ideja, nadajmo se da će biti smisla za njezinu realizaciju. Snimatelj Miran Krčadinač-Flock, a izradio je objekt Boris Pokos.

image

Boris Ljubičić

Toni/
image

Boris Ljubičić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:08