U BEŠTIJI

Humanitarna aukcija aktova slikara Emira Ramovića za pomoć djeci Ukrajine

Humanitarna aukcija za pomoć djeci Ukrajine

 Press
U aukciji, odnosno licitaciji na Instagramu, može se sudjelovati tako da putem QR koda izravno nudite svoju ponudu

Sarajevski slikar s bečkom adresom Emir Ramović organizira humanitarnu aukciju svojih slika u zagrebačkom restoranu Beštija, a akciji za pomoć ukrajinskoj djeci pridružila se i vinarija Saint Hills.

Aktovi slikara Emira Ramovića, pod nazivom "Samoposmatranje", koji je devedesetih godina i sam zbog užasa rata bio prisiljen napustiti svoj dom i sreću potražiti u inozemstvu, na skoro dva mjeseca dom će imati u Masarykovoj ulici 11/1 u restoranu Beštija, a sav prihod prikupljen od aukcije donirat će se djeci Ukrajine putem programa humanitarne organizacije Save The Children. Akciji se pridružila i vinarija Saint Hills, koja je donirala vina čija će sredstva od prodaje također biti donirana djeci Ukrajine.

- Potaknut ratnim događanjima širom svijeta i eskalirajućom situacijom u Ukrajini, odlučio sam iskoristiti svoju stvaralačku moć i pomoći onim najnezaštićenijima u ratnim uvjetima; djeci. Svoj prvi dobrotvorni pohod započinjem s aukcijom za djecu Ukrajine, a vi putem aukcije možete postati vlasnik umjetničkih djela koja imaju plemeniti cilj - poručuje Ramović.

image

Humanitarna aukcija za pomoć djeci Ukrajine

Press
image

Humanitarna aukcija za pomoć djeci Ukrajine

Press

Saša Franić iz Saint Hills kaže kako je sakupljanje pomoći djeci već dobro uhodan način rada njihove firme.

- Dosta radimo na humanitarnim projektima, prvenstveno onima kojima je cilj pomoć djeci. Svake godine, od osnutka firme, doniramo kompletan prihod od jedne naše etikete u humanitarne svrhe. Djelovanje s ciljem pomoći djeci Ukrajine samo je produžetak našeg djelovanja – kaže Franić.

U aukciji, odnosno licitaciji na Instagramu, može se sudjelovati tako da putem QR koda izravno nudite svoju ponudu. Ona najveća pobjeđuje, a umjetnine možete preuzeti u Zagrebu ili Beču. Humanitarna akcija Emira Ramovića, Saint Hills vinarije i Beštije traje do 14. svibnja.

- Boriti se protiv rata bez da ruke zaprljamo oružjem možemo svi, a Beštija se priključila inicijativi slikara Emira Ramovića i suprotstavila nasilju te odlučila pomoći djeci krajnjom suprotnosti od užasa koje nosi ratni vihor; s ljepotom i dobrotom. Udružili smo snage sa sarajevskim slikarom koji dugi niz godina živi u Beču pa su Beštijini zidovi zaživjeli u sasvim novom ruhu – poručuju iz Beštije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2023 10:57