IZLOŽBA TJEDNA

Ilustracije talentiranog Manuela Šumberca u Galeriji Kupola

U sklopu predstavljanja mladih ilustratora u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu, nedavno smo imali prilike vidjeti izložbu Vendi Vernić, autorice koja je svojedobno dobila Grand Prix namijenjen autorima mlađima od trideset i pet godina na Dječjem sajmu knjige u Bologni, za ilustraciju “Krokodila”, pripovijetke Dostojevskog. U Galeriji Kupole gledali smo njezine ilustracije, uz spomenutu, i za Gogolja i dječji crtež.

Niz ilustratora na koje vrijedi obratiti pažnju, odnosno, onih koji su se već afirmirali, novom izložbom nastavlja pulski autor Manuel Šumberac. Manuel Šumberac do 27. veljače izlaže svoje radove koje je zajednički nazvao “Sinteza”, koji objašnjava kao “postupak kojim se razlučene pojedinosti udružuju u jedinstvenu cjelinu”. Paradoksalno, moglo bi se reći da je sinteza upravo strana njegovom opusu.

Naime, Šumberac je autor animiranih filmova, glazbenih videospotova, namjenskih filmova, knjiga za djecu, naslovnica knjiga. Na zagrebačkoj se izložbi može vidjeti ilustratorski dio njegova opusa. Podsjetimo da Šumberac za sobom ima razne nagrade, među kojima je i ona Grigor Vitez za ilustraciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:28