U GALERIJI SVETOG KRŠEVANA

IZLOŽBA TJEDNA 'Ličnosti' Ivana Posavca u Šibeniku: Iskusni fotograf izložio portrete 15 poznatih ličnosti

Marija Ujević na fotografiji Ivana Posavca
 

U Galeriji svetog Krševana u Šibeniku od vikenda pa do 3. studenoga može se pogledati izložba Ivana Posavca nazvana “Ličnosti”. Na izložbi ovaj fotograf izlaže petnaest portreta, u javnosti poznatih ličnosti, mahom iz područja kulture.

Posavec je fotograf koji čitav život radi u novinama, paralelno s njegovim umjetničkim stvaralaštvom, počevši od Poleta pa do Glorije, gdje je godinama bio urednikom fotografije. Portret je jedna od formi u kojima je najjači.

Mi koji smo s ovim fotografom imali prilike biti na “terenu” znamo koliko rada, koliko preciznosti pa i potrebe za perfekcionizmom stoji iza svakog od ovih portreta. Posavec je autor koji se, unatoč i često ubrzanom novinskom tempu, nikad nije prepustio rutini koja bi ga odvela u osrednjost.

Portretirani su i izloženi, u crno-bijeloj tehnici, Branko Lustig, Miljenko Jergović, Ivan Kožarić, Šime Vulas, Ivo Brešan. U boji, pak, Jagoda Kaloper i Marija Ujević, kiparica je snimljena na Silbi, među svojim skulpturama. Neki od njih, nažalost, Jagoda Kaloper i Brešan, više nisu među nama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:20