VELIKO PRIZNANJE

'KADA SU NAS POZVALI, NISAM MOGLA VJEROVATI' Hrvatski kvartet Vortex Strings na sceni uz svjetsku super zvijezdu na Exit festivalu

FOTO: Marko Vukas

Na otvorenju festivala Exit u Novom Sadu nastupit će i Sergej Polunjin, svjetska baletna super zvijezda, kojem se odmilja tepa da je zločesti dečko baleta. Polunjin će plesati na pjesmu "Freedom" Georgea Michaela, na koreografiju koja je posebno postavljena za ovu prigodu.

Već samo po sebi bila bi to velika vijest, a posebna je zanimljivost da će uz Polunjina na glavnoj sceni biti kvartet Vortex Strings iz naše zemlje. Na ceremoniji otvorenja nastupit će 40 umjetnika i performera iz cijelog svijeta, a jedino Vortex Strings dolaze iz Hrvatske. Kvartet čine Ana Dražinić i Vlasta Crnogorac na violinama, Ana Marija Šir na violi te Ana Gjud na violončelu. Kvartet istu večer, također na glavnoj pozornici, nastupa kao prateći bend Frajlama.

- Veliki sam obožavatelj baleta, naročito ruskog, a Sergej mi je apsolutno najdraži plesač. Kad su nas pozvali, nisam mogla vjerovati. Presretne smo što možemo surađivati s takvim umjetnikom, kaže Ana Marija Šir, koja je bivša supruga poznatog zagrebačkog baletana Azamata Nabiullina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:35