STREET ART

Kamo za vikend? Izložba regionalnog umjetnika Wuper Keca i otvorenje šumske galerije na Sljemenu dobar su izbor

 JetiArt
 

ZAGREB - Ove će se subote, 22.rujna, na vrhu sljemenskog Bijelog spusta, već devetu godinu za redom održati Jeti Art – sada već tradicionalni projekt u sklopu kojega brojni domaći i inozemni umjetnici, uz ugodno cjelodnevno druženje, oslikavaju kućice snowboard kluba Jeti stvarajući time jedinstvenu šumsku galeriju na Sljemenu. Također, po prvi puta Jeti Art će se spustiti i do centra - na izložbu u studio-galeriju Lapo Lapo.

Galerija Lapo Lapo

Dan prije, 21. rujna, u galerijskom prostoru Lapo Lapo bit će organizirana izložba poznatog street art umjetnika iz Novog Sada - Wuper Keca koji ovog puta u Zagreb dolazi kao poseban gost ovogodišnjeg Jeti Arta. U lipnju je gostovao na otvorenju Art parka gdje je oslikao jedan od zidova, a u petak će u Ilici 50 izložiti hvaljene radove iz serije “Zanat”.

Ovaj talentirani grafički dizajner podjednako se dobro snalazi na zidovima i platnu, a kao sudionik velikog broja domaćih i međunarodnih street art festivala osvojio je nekoliko priznanja i nagrada.

Zagrebačka galerija Lapo Lapo ovom izložbom nastavlja promovirati, osim domaćih snaga, i poznata imena iz regije. Druženje s Wuper Kecom u petak je zakazano od 17 sati nadalje, a posjetitelji će uživati uz laganu glazbu i osvježenje te se pripremiti za subotu na vrhu iznad Zagreba.

Wuper Kec / Flickr
Wuper Kec

Dan poslije, 22. rujna, od 11 sati, umjetnička kolonija se seli na Sljeme gdje će otvoriti još jednu šumsku galeriju odnosno oslikati kućice kluba Jeti u sklopu Jeti Arta. Domaće umjetničke snage u subotu će predstavljati Modul Osam, Boris Bare i Dominik Vuković, a njima će se na vrhu brda po prvi puta pridružiti i Wuper Kec.

Uz crtanje uživo i druženje s umjetnicima, za glazbu će se pobrinuti Nomad Jam dok će se posjetitelji na ugodnom planinskom zraku moći dodatno osvježiti uz hranu i piće. Naglašen je i ekološki karakter ovog događanja i zato će se organizirano skupljati smeće te time promovirati ekološka osviještenost i briga za okoliš, a jedinstvena šumska Jeti Art galerija u novom će umjetničkom izdanju čekati početak zimske sezone.

Više informacije o ovim događanjima pratite na FB stranicama: Lapo Lapo, Jeti snowboard klub i eventu Jeti Art.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:29