DEVICE_ART FESTIVAL

KOLEKTIVNO FOTOGRAFIRANJE NEBA U SUBOTU Točno u 11:03:42 sati iznad Zagreba prolazi satelit i snima grad, uperite kameru svog mobitela prema njemu

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA
 Na taj način građani Zagreba zajedničkim snagama stvaraju jednu veliku sliku neba koja je paralelna snimci satelita

ZAGREB - Šesti po redu međunarodni Device_art festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija održat će se od 18. prosinca ove do 3. veljače 2019. godine u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, a svi građani i posjetitelji Zagreba pozvani su da u sklopu festivalskog umjetničkog projekta "Picture Sky" u subotu 1. prosinca u 11 sati mobitelima fotografiraju nebo.

Točno u 11:03:42 sati u subotu 1. prosinca iznad Zagreba prolazit će TERRA satelit koji će u tom trenutku snimati grad iz svoje orbite. Kolektivno fotografiranje neba pod nazivom "Picture Sky" umjetnički je projekt američko-poljskog dua Karoline Sobecke i Christophera Bakera, koji sve zaljubljenike u svemir i umjetnost pozivaju na participativni događaj koji će biti dio izložbe "Strojevi nisu sami" šestog po redu međunarodnog festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija Device_art.

U masovnom fotografiranju neba moguće je sudjelovati s različitih lokacija u gradu Zagrebu. Dovoljno je usmjeriti kameru prema sjeveru, fotografirati nebo i fotografiju uploadati na internetsku aplikaciju "Picture Sky".

Dobivene fotografije spajat će se u mapu nebeskog svoda, jednu veliku fotografiju koja će biti dio izložbe "Strojevi nisu sami" na Device_art festivalu. Putem aplikacije svi sudionici mogu odabrati žele li da njihovo ime stoji uz fotografiju i umjetnički rad, a organizatori festivala KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse svakog će potpisanog autora nagraditi ulaznicom za izložbu "Strojevi nisu sami".

Device_art je međunarodni festival koji se od 2004. godine bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti, a organizira ga udruga KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.

Šesti po redu međunarodni Device_art festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija održava se od 18. prosinca 2018. do 3. veljače 2019. u zagrebačkom MSU-u, a kustoski ga je konceptualizirao renomirani kineski kustos ZHANG Ga, svjetsko ime koje je kuriralo jednu od najvećih novomedijskih izložbi u povijesti – Synthetic Times: International New Media Art Exhibition na Olimpijskim igrama u Pekingu koju je posjetilo više od 100 tisuća posjetitelja.

Zagrebačko centralno događanje festivala bit će izložba na 1500 četvornih metara prostora u kojoj će sudjelovati 25 međunarodnih umjetnika s 21 radom.

Projekt "Picture Sky" moguće je pratiti i putem Facebook eventa, a više informacija o šestom po redu festivalu Device_art dostupno je na mrežnim stranicama organizatora.

"Veličina produkcije ovogodišnje će izdanje festivala ubrojiti među najveća događanja u suvremenoj novomedijskoj umjetnosti u Hrvatskoj u posljednjih deset godina, te učvrstiti poziciju Zagreba i Hrvatske na globalnoj umjetničkoj mapi", priopćili su organizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 04:49