NATJEČAJ

KONTEJNER objavio natječaj za produkciju radova za nadolazeći Device_art festival

Kontejner festival
 Kontejner festival
Fokus prijavljenih ideja treba biti na promišljanju tehnološke naprave, izvrtanju njenih funkcija i svrhe, poigravanju s percepcijom

Biro za suvremenu umjetničku praksu KONTEJNER otvorio je natječaj za nove umjetničke produkcije i sudjelovanje na sedmom izdanju Device_art festivala koji će se u studenom održati u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. Natječaj je namijenjen hrvatskim umjetnicima, znanstvenicima, inovatorima i strastvenim robotičarima a rok za prijavu je 1. ožujak 2021.

Sedmo izdanje festivala ovog trijenalnog festivala KONTEJNER provodi u suradnji sa Zentrum für Kunst und Medien u Karlsruheu (ZKM) i njihovim kustosima Sarahom Donderer, Yannickom Hofmannom, Daroim Mille i Philippom Zieglerom. Osim suvremene hrvatske device art scene, festival će predstaviti njemačke novomedijske umjetnike i dizajnere koji se na inventivan, kritički i provokativan način bave svakodnevnim tehnologijama, uređajima i strojevima otkrivajući pri tome dvosmislenost njihove funkcionalnosti.

image
Kontejner festival
Kontejner festival

Fokus prijavljenih ideja i projekata treba biti na promišljanju tehnološke naprave, nadilaženju, pomicanju ili izvrtanju njenih funkcija i svrhe, poigravanju s percepcijom i osjetilima te aproprijaciji i kritici njene korisnosti kroz ironiju i humor.

image
Kontejner festival
Kontejner festival

Device_art je međunarodni festival koji se bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti. Festival preispituje uvriježene koncepte prožimanja umjetnosti, znanosti i tehnologije te kritički interpretira uvjete produkcije, recepcije i komunikacije umjetnosti naprava. Umjetnički radovi kojima se festival bavi su na razmeđi hakiranja naprava i gadget kulture, umjetnosti i produkt dizajna, a obuhvaćaju širok spektar tema i formata – od konceptualnih provokacija i inovativnih sučelja, do utilitarističkih proizvoda, igračaka i prototipova.

image
Kontejner festival
Kontejner festival

Prethodno izdanje Device_art festivala održano od prosinca 2018. do početka veljače 2019. u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti bilo je najveće događanje suvremene umjetnosti u Hrvatskoj u 2019. Na 1500 m2 izlagalo više od 20 domaćih i stranih umjetnika, a dodatni program je obuhvaćao višednevne umjetničke performanse i predstavljanje suradnje tri fakulteta na zajedničkom umjetničkom radu inspiriranom festivalskom temom - Akademija likovnih umjetnosti, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Filozofskog fakulteta iz Zagreba. Uz glavnu izložbu predstavljeni su i radovi učenika zagrebačke Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, a kroz više od dva mjeseca festivala svaki vikend održavane su umjetničke radionice s djecom.

image
Kontejner festival
Kontejner festival

Prijave na ovogodišnji natječaj vrše se putem linka na KONTEJNER web stranici.

O rezultatima natječaja odabrani prijavitelji će biti obaviješteni do kraja ožujka 2021. godine.

image
Kontejner festival
Kontejner festival
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:04