IZLOŽBA U MUO

KVADRAT I KRUG Tajne 'biografije' svima već poznatih radova Borisa Ljubičića

 Ronald Goršić / CROPIX
Ljubičić je višestruko nagrađivan u gotovo svim područjima dizajna vizualnih komunikacija – od vizualnih identiteta, plakata, knjiga do ambalaže

U Muzeju za umjetnost i obrt večeras se u 19 sati otvara izložba 'Kvadrat i krug' jednog od najznačajnijih hrvatskih grafičkih dizajnera Borisa Ljubičića.

Izložba u Muzeju za umjetnost i obrt predstavit će Ljubičićev opus unutar nekoliko ključnih tematskih cjelina. Umjesto uobičajenog izlistavanja niza popularnih plakata, izložba će pokušati ispričati tajne 'biografije' svima već poznatih radova. Kustosica izložbe je Koraljka Vlajo, voditeljica Zbirki grafičkog I Zbirke produkt dizajna MUO.

Ljubičić je višestruko nagrađivan u gotovo svim područjima dizajna vizualnih komunikacija – od vizualnih identiteta, plakata, knjiga, dizajna za elektronske medije do dizajna ambalaže. Autor je vizualnih identiteta za brojne kulturne institucije (MUO, MDC, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Leksikografski zavod Miroslav Krleža) i manifestacije (Muzičko bijenale, Dubrovačke ljetne igre, kongresi hrvatskih arhitekata). Dizajnirao je izuzetno uspješnu seriju plakata za Dan muzeja, a plakat iz 2000. (Volim kvadrat i krug) u nizu je međunarodno relevantnih selekcija proglašavan najboljim svjetskim plakatom tih godina.

Kolaž prepoznatljivih radova iz opusa Borisa Ljubičića

Boris Ljubičić je autor cjelovitih vizualnih identiteta nekoliko velikih hrvatskih tvrtki, poput Labuda, Francka, Optime, Spectator Grupe i IGH, a za sustav ambalaže tvrtke SMS i višestruko je nagrađivan.

Potpisao je dizajn cjelovitog identiteta Mediteranskih igara, sportskog branda YASSA, Europskog prventstva u atletici (1990.), 2. svjetskih vojnih igara (1999.) te Svjetskog prvenstva u rukometu za žene (2003.) do vizualnog identiteta Hrvatskog skijaškog saveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:45