SPLITSKI PERFORMER

LAŽNI GURU NUDIT ĆE SVOJE ISCJELITELJSKE USLUGE I U ZAGREBU 'Ima praktična rješenja za otežana psihofizička stanja...'

 

Vice Tomasović, predsjednik splitskog udruženja umjetnika HULU, slikar i performer mlađe generacije, održao je proljetos u MKC-u Split jednu od najzapaženijih ovogodišnjih izložbi.

Tomasović se, naime, pretvarao da je guru, pustio je bradu i dugu kosu, obukao se u bijelo, ljudima nudio, među ostalim, iscjeljenje preko noći, ušao je u potpunosti u ulogu čitavo vrijeme trajanja izložbe, preko mjesec dana.

Sebe je nazvao Vice Guru, otvorio BASMA Institut za integrativnu medicinu i holističko energetsko liječenje, na društvenim je stranicama objavljivao fotografije proizvoda i radionica meditacije s javnim osobama, vožnje u limuzinama.

Čitav je njegov projekt podsjetio na priče poznatih iscjelitelja, poput, primjerice, Brace i slično. Mnogima je bilo jasno da je riječ o umjetničkom projektu, no neki su Tomasovićev rad shvatili doslovno i uistinu dolazili s vjerovanjem da je on guru.

Vice Guru sada dolazi u Zagreb. Otvorenje BASMA Instituta za integrativnu medicinu i holističko liječenje predviđeno je za večeras, dress code je, po mogućnosti, bijela odjeća, a iscjeljivat će sve do 23. studenoga u Galeriji SC, čiji je prostor preuređen za njegov performans.

Najava za izložbu u ozbiljnom je tonu, prodajnom: “Nakon uspješnog otvorenja prvog instituta u Splitu, poznati duhovni učitelj Vice Guru dolazi u Zagreb ponuditi praktična rješenja za otežana psihofizička stanja temeljena na njegovom dugogodišnjem iskustvu i istraživanjima na području alternativnih ezoterijskih praksi.

Vice Guru je od malih nogu poznat u Splitu kada je sa samo četiri godine iscjeljivao energijom i spiritističkom tehnikom kanalizirao poruke svog duhovnog vodiča. Svoje tehnike pozitivne psihologije, metode samorazvoja i samopomoći primjenjuje kroz videozapise, tehnike i uređaje namijenjene poboljšanju života te povratku prirodi”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:44