VELIKI USPJEH

Maleni račić donio Hrvatskoj naslov svjetskih prvaka u podvodnoj fotografiji

Pobjednicka fotografija Damira Zuruba
 Damir Zurub/Cropix
U kategoriji Close up s temom prvo mjesto osvojio je Damir Zurub s asistenticom Katarinom Marijom Mihaljinec

U proteklih 36 godina CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) organizira Svjetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji. Održavajući se svake dvije godine, ovo natjecanje okuplja fotografe i videografe iz cijelog svijeta. Ove godine od 4. do 10. listopada svjetsko prvenstvo održavalo se na portugalskom otočju Madeira - Porto Santo.

Na svjetskom prvenstvu sudjelovalo je 97 natjecatelja iz 21 zemlje s 10 timova, a u kategoriji video natjecali su se natjecatelji iz osam zemalja. Hrvatsku reprezentaciju na ovom svjetskom prvenstvu predstavljali su Damir Zurub (fotograf i kapetan reprezentacije), Marino Brzac (fotograf) te asistenti Katarina Marija Mihaljinec i Sandra Sertić koji su svi članovi ronilačkog kluba Roniti se mora iz Zagreba.

Hrvatski reprezentativac i dvostruki svjetski prvak Damir Zurub s asistenticom Katarinom Marijom Mihaljinec osvojio je opet novi naslov svjetskog prvaka i to u kategoriji Close up s temom, a ovaj put bili su to člankonošci iz razreda Crustaceans (račići), a u istoj kategoriji je naš Marino Brzac sa asistenticom Sandrom Sertić osvojio treće mjesto. Naši reprezentativci su predavali fotografije u četiri kategorije i u svim kategorijama su bili u Top 15 najboljih fotografija prvenstva. Ronilo se na četiri lokacije u zaštićenom morskom rezervatu Ilhéu de Cima koje su bogate morskom faunom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:25