Uz Noć knjige

Miljenko Jergović čitat će iz svoje nove zbirke priča Trojica za Kartal

Miljenko Jergović

 Nera Simic/Cropix
Uz predstavljanje nove knjige našeg najprevođenijeg pisca, Denis Vlašiček će imati izložbu svojih priča

Povodom Noći knjige, 22. travnja, u knjižari Fraktura, održat će se izložba priča Denisa Vlašičeka s početkom u 18 sati; u 20 sati održava se tribina Čitaj mi! na kojoj će pisac Miljenko Jergović čitati iz svoje nove zbirke priča Trojica za Kartal.

Bez ikakve sumnje najprevođeniji naš suvremeni pisac, autor niza nagrađivanih romana i knjiga priča, u svojoj novoj knjizi Trojica za Kartal na neki se način vraća u točku koja je nepovratno promijenila i autora i nas same, u Sarajevo pod opsadom. Ispisujući nakon gotovo trideset godina, u istoj formi, sasvim druge sudbine i priče, kakve je ispisivao u kultnom Sarajevskom Marlboru, Miljenko Jergović piše novu knjigu, jednako moćnu, ali potpuno različitu od one koju je pisao kao mladić. Te su priče, naravno, sasvim drugačije, jer Jergović opisuje druge ljude, druge događaje, drugu imaginaciju istoga vremena, opkoljenoga i granatiranoga Sarajeva, u kojem se događaji rekonstruiraju, kako i kaže naslov druge i središnje cjeline obiju knjiga. Ti događaji, međutim, duboko su urezani u autorovo pamćenje, on uspijeva iznova ući u ono vrijeme i u čitatelju probuditi one emocije koje je imao kada je čitao prve njegove priče.

image

Trojica za kartal

Na Noć knjige imat ćete jedinstvenu priliku čuti Miljenka Jergovića kako sam čita i interpretira svoje priče uživo, ali i prisustvovati izložbi priča Denisa Vlašičeka.

Denis Vlašiček rođen je u Bjelovaru 1993. godine. Neke njegove priče objavljene su u časopisu Fantom slobode i na portalu Kritična masa. Bio je polaznik radionice pisanja kratkih priča Zorana Ferića. Živi i radi u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:17