TATJANA HOLJEVAC

Moj otac, zagrebački gradonačelnik u razdoblju od 1952. do 1963., nije u vlasništvu imao vikendicu na opatijskoj rivijeri

Tatjana Holjevac

 Ronald Gorsic/Cropix
Holjevac odgovara na tekst pod naslovom ‘Kako je ograda s parka Ribnjak završila na vikendici gradonačelnika Zagreba na opatijskoj rivijeri‘

U internetskom izdanju Jutarnjeg lista, od 22. rujna 2023. godine, u rubrici Kultura, objavljen je tekst novinarke Patricije Kiš Terbovc pod naslovom "Kako je ograda s parka Ribnjak završila na vikendici gradonačelnika Zagreba na opatijskoj rivijeri".

U tom tekstu novinarka Kiš Terbovc, među ostalim, piše:

Povijest kaže sljedeće: Centar je prvo bio mliječni restoran za djecu, u prvim danima nakon 2.svjetskog rata, potom je bio pionirski dom 1953. te zgrada za kulturu. Od zanimljivosti izdvajaju među ostalim, da je tamo bila poljska bolnica za njemačke vojnike te da su oni izgradili taj bazen, potom da je nekad tu bila ograda od parka, jednaka kao na Botaničkom vrtu, koja je skinuta i nestala, govorili su da je završila u Beogradu, no zapravo je pronađena u Medveji na opatijskoj rivijeri gdje je vikendica tadašnjeg gradonačelnika Zagreba Većeslava Holjevca... Mnogi se u monografiji prisjećaju kako je bilo nekoć u Ribnjaku, među njima su i glumice Alma Prica i Cintija Ašperger.

Ne ulazeći u trag što se dogodilo s ogradom parka Ribnjak, ističem da moj otac, zagrebački gradonačelnik u razdoblju od 1952. do 1963. godine, nikada nije u vlasništvu imao vikendicu na opatijskoj rivijeri u Medveji, ni bilo gdje drugdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 16:47