GALERIJA MALA

'MOJA GALATEJA' Otvara se izložba novog ciklusa ženskih aktova Fadila Vejzovića

Fadil Vejzović: 'Galateja i priviđenje II' (akril na platnu)
 

Izložba novog ciklusa slika Fadila Vejzovića otvara se u subotu 16. lipnja u 12 sati u zagrebačkoj Galeriji Mala na Trgu bana Josipa Jelačića, koja upravo Vejzovićevom izložbom slavi početak ljeta.

Autor ovom prigodom izlaže novi ciklus ženskih aktova pod nazivom Moja Galateja. "Očigledno je da u ovoj fazi svojega djelovanja Fadil Vejzović insistira na tijelu kao motivu i movensu, ali je ništa manje vidljivo da u fakturi svojih slika i nadalje ustraje na slobodi duktusa, na živosti mrlje, na kromatskoj apartnosti", zabilježio je Tonko Maroević u katalogu izložbe.

Tekst Tonka Maroevića iz kataloga pročitat će prilikom otvaranja izložbe glumica Bojana Gregorić-Vejzović, a pritom će jednu pjesmu Tonka Maroevića pročitati glumac Enes Vejzović.

Fadil Vejzović, ''Galateja - Kretanje I', akril na platnu

Akademski slikar Fadil Vejzović rođen je 1943. u Sarajevu, a 1962./1966. studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Raula Goldonija, čiji je dugogodišnji suradnik. Od 1969. do danas djeluje samostalno, a 1970./1975. postdiplomski je studirao grafiku i slikarstvo kod profesora Clemensa Fichera na Akademie der bildende Künste u Nürnbergu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:55