IZLOŽBA

Najbolje od berlinskih galerista prikazano je u Dežmanovom prolazu. Izloženo je 12 radova

 Ivana Nobilo/Cropix
Samo nekoliko dana, koliko će galerija Société boraviti u Zagrebu, domaća publika ima priliku osjetiti dašak Berlina

Brojni zaljubljenici u suvremenu umjetnost, umjetnici, kolekcionari, galeristi, kao i neka poznata lica s domaće društvene i estradne scene, došli su u utorak navečer na otvorenje pop-up izložbe koju je upriličila berlinska galerija Société u samom centru metropole. Izložba na kojoj se premijerno predstavlja galerija iz Berlina s pomno odabranim djelima autora koje zastupa održava se u jednom od trenutačno praznih prostora u najljepšem prolazu u gradu - Dežmanovu. Art scena nije ostala pošteđena zbog korone pa su tako u nemogućnosti izlaganja na poznatim svjetskim sajmovima, berlinski galeristi spakirali najreprezentativnija djela koja imaju u ponudi i uputili se u Hrvatsku.

Samo nekoliko dana, koliko će galerija Société boraviti u Zagrebu, domaća publika ima priliku osjetiti dašak Berlina, odnosno vidjeti što to berlinski, ali ne samo berlinski, nego i drugi umjetnici s inozemne scene trenutačno rade i kakvi izričaji su u trendu u Zagrebu dalekom Berlinu.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Izloženo je dvanaest radova umjetnika iz cijelog svijeta: Trisha Baga, Peter Cartwright, Kaspar Müller, Jeanette Mundt, Bunny Rogers, Timur Si-Qin, Ned Vena, Lu Yang. Umjetnici iz Galerije Société u svojim se radovima, ističu u toj galeriji, dotiču odnosa između kulturne proizvodnje i potrošnje, cirkulacije informacija, identiteta i kulturne povijesti u eri koja je visoko premrežena tehnologijom. "Ovaj okvir postao je široko rasprostranjen na području suvremene umjetnosti i umjetnika koji nude važne perspektive o tim pitanjima - dobivaju sve veću pozornost međunarodne publike i institucija.

" Berlinska galerija Société djeluje na području Europe, Amerike i Azije, čiji umjetnici, izložbe i publikacije uživaju međunarodni ugled. S radom je počela 2008. godine i u međuvremenu postaje jedno od najprogresivnijih imena u svijetu suvremene umjetnosti te sudjeluje na Art Baselu, Art Basel Miami Beachu, Art Basel Hong Kongu, Frieze u Londonu, Frieze u New Yorku, Independent u New Yorku, Independent u Brusselsu, Art Cologneu, Art Brusselsu, Gallery Weekendu Berlin, abc Berlinu i na mnogim drugim lokacijama.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Većina galerijskih umjetnika svoju prvu samostalnu izložbu imala je baš u Société, a otad ih se moglo vidjeti u galerijama i muzejima kao što su New Museum NY, Whitney Museum, Museum of Modern Art NY, Pirelli Hangar Bicocca Milan, Hamburger Bohnhof Berlin, Musée d’Art Moderne Paris, KW Institute for Contemporary Art, Berlin i na mnogim drugima. Izložba na adresi Dežmanova 1 može se pogledati svaki dan uz stručno vodstvo voditelja galerije sve do nedjelje 11. listopada od 12 sati do 22 sata, a ulaz je slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:24