Najbolje od stripa

Nakon korone, Komikaze se bave Karlom Marxom, mačkama i krvavim obračunima

Ivana Armanini

 Komikaze
Ivana Armanini pokrenula je strip izdanje koje je osvojilo i nagradu koja je pandan Oscarima. Upravo slave dva desetljeća postojanja

"Dva desetljeća Komikaza, ma tko bi to mislio?" ovako predstavljaju novi broj časopisa za strip, koji postoji već puna dva desetljeća, prije svega zahvaljujući velikom entuzijazmu Ivane Armanini, koja je Komikaze i pokrenula. Svojedobno su osvojili, podsjetimo, i nagradu za najbolji alternativni strip na festivalu u Angoulêmeu, u konkurenciji 27 zemalja, što je pandan Oscarima u svijetu stripa.

U prošlom, zasebnom broju, svi su se autori bavili temom korone.

U novom broju tiskanih Komikaza predstavljaju na 128 stranicaa dvadeset pest autora iz različtiih zemalja.

Među hrvatskim se imenima nalaze Vančo Rebac, Nikolina Fuzul, Damir Steinfl, Damir Stojnić, Apolonija Lučić, Ana Kuzmanić, Petra Divković, Ena Jurov, Jelena Šimunić, Marija Polović- Polica, Helena Nemec, Vedran Štimac te Ivana Armanini.

Ivana Armanini, vodi Komikaze od 2002. godine, a fokus njenog umjetničkog stvaralaštva su strip, mikroizdavaštvo te DIY.

image

Ivana Armanini

Komikaze
image

Smelly Feet Dog

Komikaze
image

Jan Škrinjar

Komikaze
image

Jan Škrinjar

Komikaze
image

Ena Jurov

Komikaze

Podsjetimo, Komikaze su međunarodno izdanje stripova koje se izdaje online, a nekoliko puta godišnje i u tiskanom izdanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:34