PRIZORI KOJI SU UŠLI U POVIJEST

NEOPISIVO!!! Fotografije s dočeka Vatrenih izlažu se u Hrvatskom povijesnom muzeju

 Krasnodar Peršun / HANZA MEDIA

ZAGREB - Uz aktualnu izložbu Hrvatskog povijesnog muzeja "Nedostupna baština", od ovog vikenda do kraja rujna bit će postavljena izložba "Neopisivo!!!", sa sedamdesetak fotografija s nedavnog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu.

Predstavit će se izbor fotografija koje je 16. srpnja na glavnom zagrebačkom trgu, na koji je nogometaše dopratilo ukupno više od 500 tisuća ljudi, snimila muzejska fotografkinja Ivana Asić.

Uz njih će se izložiti neki od popularnih navijačkih rekvizita, koji su pratili Vatrene na njihovom putu po Rusiji i Hrvatskoj tijekom ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva i svečanih dočeka diljem Lijepe naše, najavljeno je iz Muzeja.

Osim te izložbe s istom ulaznicom posjetitelji mogu razgledati i "Nedostupnu baštinu", kojoj je cilj upozoriti javnost na prostorne probleme Hrvatskog povijesnog muzeja koji još čeka svoje preseljenje u nove prostore.

Izloženo je 216 predmeta iz muzejskog fundusa, odabranih ne samo po kriteriju reprezentativnosti, nego i koliko pokazuju društveni razvoj, a u njihovom izboru sudjelovali su svi kustosi Muzeja.

Za razliku od situacije u čuvaonicama, na izložbi, otvorenoj u prosincu prošle godine, građa je dostupna i može se razgledati unutar sedam tematskih cjelina: politika, gospodarstvo, obrazovanje, znanost, kultura, svakodnevica i mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2022 12:27