RASKOŠNA GALERIJA

Nisu ih radili svemirci: Osvanule divne goleme skulpture od pijeska na jednoj od naših najljepših plaža

Bilobodom

 Petar Lupić/
Tema "Gospodari plaže" inspirirala je jedanaest umjetnika iz cijelog svijeta

Jedna od naših najljepših plaža, Rajska plaža u Loparu, još jednom je oduševila posjetitelje i umjetnike tijekom 13. Međunarodnog festivala skulptura u pijesku. Ove godine, tema "Gospodari plaže" inspirirala je jedanaest umjetnika iz cijelog svijeta da stvore spektakularne skulpture od pijeska koje su privukle brojne posjetitelje.

image
Petar Lupić/

Pobjedu je odnijela skulptura “Bilbodom”, koju su zajednički oblikovali umjetnici Vanja Vrbanec, Dražen Vrbanec i Adrian Vrbanec. Drugo mjesto pripalo je skulpturi „Argonauti“ Petra Popijača i Dominika Budića, a broncu je zavrijedila „1973“ Nikole Vudraga i Andrije Vuradina.

image
Petar Lupić/

"Rajska plaža ponovno je postala žarište kreativnosti i umjetnosti. Ovogodišnji festival s temom ‘Gospodari plaže‘ privukao je nevjerojatne talente iz cijelog svijeta. Posjetitelji su mogli uživati u zadivljujućim skulpturama, ali i brojnim dodatnim aktivnostima. Ponosni smo što je Lopar još jednom pokazao svoju sposobnost da spoji prirodne ljepote i ljudsku kreativnost u jednu sjajnu turističku priču", izjavio je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar.

image
Petar Lupić/
image
Petar Lupić/

U izboru za najbolju fotografiju pobjedu je odnijela fotografija Domagoja Barića ‘‘Pješčana svjetlost‘‘. Drugo mjesto osvojila je fotografija Dražena Kaspreka ‘‘Pješčana vratašca‘‘, dok je treće mjesto osvojila fotografija Darka Tršinara ‘‘Šešir u pijesku‘‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 13:35