StoryEditor
OKOLO

Niz događaja na festivalu ulične umjetnosti: Park koji pjeva i mural o mačkama Gornjeg grada

U sklopu festivala koji otkriva ulice Zagreba su i mural u Martićevoj Marka Gašparića, izložbe fotografija, instalacije...

I ove godine u sklopu zagrebačkog festivala Okolo, dobro poznatog ljubiteljima ulične umjetnosti, imaju sjajan program.

Tu se ubrajaju svjetlosno-zvučna instalacije “Singing Forest” Ide Blažičko i Alexa Brajkovića u Parku Bele IV., mural uličnog umjetnika Afrike na Tepečićevim stubama, zelene intervencija Lune Džidić “Baš je flora” na Trgu sv. Marka 9, u Freudenreichovoj 1, u Matoševoj 9 i na Kapucinskim stubama, potom “Mačke Gornjeg grada” s potpisom klasje&zite na zidovima restorana Pod gričkim topom i kafića Cinkuš te novo vuneno srce u Vitezovićevoj ulici, dok se u Martićevoj ulici 7 kipar Marko Gašparić poigrao spojem murala i skulpture.

Na Strossmayerovom šetalištu, križanju Tesline i Zrinjevca te Skalinske i Tkalčićeve moći će se pogledati izložba “Zagreb nakon…” kroz objektiv fotografa Ernesta Mazarekića, a u prolazu između Tomićeve ulice i Uspinjače interaktivna instalacija Pavla Kuharića. Osim toga, troje metalnih vrata duž Radićeve ulice i na Stubama Franje Buntaka dobilo je novo lice s potpisom uličnog umjetnika Borisa Bare. Najavljuju još niz programa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2020 09:23