SKULPTURE POZNATIH UMJETNIKA

NOVA IZNENAĐENJA U SKRIVENIM KUTEVIMA ART PARKA Urbane igračke, čuvari Uskršnjih otoka.... i nenadmašna Nikolina Ivezić

Radovi Nikoline Ivezić u Art Parku
 

ZAGREB - Omiljeni zagrebački parkić Art Park, koji je svoju ovogodišnju ljetnu priču započeo još krajem svibnja, zakoračio je u svoju završnu fazu. Od početka zamišljen kao galerija na otvorenom te mjesto ugodnih druženja, ne prestaje iznenađivati svoje posjetitelje. Tako su nedavno na lokaciju između Tomićeve, Ilice i Strossa doselili novi umjetnički ‘stanovnici’.

Na samom ulasku u park dočekat će vas interaktivna skulptura Aleksandra Battiste Ilića, nastala kao dio serije Urban Toys (Urbane igračke) i predstavljena u sklopu projekta Ilica: Readymade u svibnju ove godine. Tada je na različitim lokacijama diljem Ilice bilo postavljeno osam gigantskih Urbanih igračaka koje su upečatljivim bojama i oblikom privukle pažnju prolaznika te ih usmjerile na interakciju.

Sada je jedna od Urbanih igračaka sa glavne zagrebačke ulice skrenula u najljepšu skrivenu oazu u samom centru grada s istom idejom: da razbije gradsko sivilo i potakne na interakciju.

Nikolina Ivezić

Poznata zagrebačka umjetnica Nikolina Ivezić u parku je postavila četiri svoja rada. Tri pripadaju prošlim umjetničkim serijama i iznenadit će vas u skrivenim kutovima Art Parka dok je jedan rad u svom prepoznatljivom stilu izradila posebno za ovu priliku, a njega će odmah primijetiti svi ljubitelji ping-ponga.

Nikolina Ivezić

Art Park je oživio i kroz dva nova likovna rada. Tako vam se s vrha šarenih stepenica smiješi prepoznatljiva Grička vještica koju potpisuje Boris Bare dok je mladi hrvatski slikar Ivan Gamera Oštarčević u Art Park doveo najpoznatije čuvare Uskršnjih otoka, ovog puta nacrtane kamene skulpture moai.

Ivan Gamera Oštarčević

Art Park će svoje ovogodišnje izdanje završiti 30. rujna 2017., kao jedna od atraktivnih lokacija Bijele noći, manifestacije u organizacije Turističke zajednice grada Zagreba.

Nikolina Ivezić

Posljednji dan obilježit će poseban umjetnički i glazbeni program te duže radno vrijeme do 1 sat iza ponoći. Do tada ćete u Art Parku moći uživati u projekcijama filmova produkcijske kuće Restart, putopisima agencije Jungle tribe, glazbenom programu uz bendove i Dj-e te ping-pong turniru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 09:27