NASLIKAO BORIS BARE

Novi mural: Tito u crvenim gaćicama, sunča se pod palmama na Brijunima...

Boris Bare

 Boris Bare/
Riječ je o muralu koji je nastao u sklopu projekta u Rovinju, tema je ljeto: ‘Bila mi je to asocijacija, Brijuni su relativno blizu. Nema neku političku poruku‘

Boris Bare, ulični umjetnik, naslikao je Josipa Broza Tita, u crvenim kupaćim gaćicama, sa sivom trakom preko njih, opuštenog u ležaljci. Nogu je stavio jednu preko druge, ruke pod glavu, na glavi sunčane naočale. Trbuščić se ističe, no ne previše. U pozadini, nekoliko palmi. Naziv je slike El Presidente, mjesto radnje Brijuni.

Kako nam govori Bare: "To je rad kojeg sam naslikao upravo u Rovinju za jedan trgovački centar, Retail. Tema je ljeto i uživancija. Pozvali su nas trojicu i tamo smo radili posljednjih dvanaest dana, oslikali smo pedesetak radova na 1500 kvadrata otprilike". Zašto Tito? "Pao mi je na pamet. Nije riječ o nikakvoj političkoj poruci, Brijuni su relativno blizu pa je to bila asocijacija" govori. S njim su slikali Marin Remić i Vedran Štimac.

Bare je, podsjetimo, ove godine, prije nešto više od mjesec dana, naslikao mural posvećen izbjeglicama, na adresi Ilica 83 na zgradi Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj, a kojeg su inicirali Festival tolerancije i UNHCR-a Hrvatska, u suradnji s Gradom Zagrebom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:09