VUČINE

NOVI STRIP SONJE GAŠPEROV 'Urlak' - vukodlaci podno Biokova

Inspiracija za ovu priču dolazi iz povijesti Biokova, u čijem su podnožju od 15. stoljeća živjeli doseljenici koji su se bavili crnom magijom i vjerovali u vukodlake i vampire

Kao što je i najavila tijekom intervjua koji smo vodili krajem 2012., splitska strip crtačica Sonja Gašperov objavila je novi nastavak iz serijala o Vučinama pod nazivom “Urlak”.

Doseljenici u zaleđe

“Urlak” je treći strip iz serijala o vučjoj družini (prva dva bili su “Od kolijevke do groba” i “Nasljednik”), a naziv dolazi od riječi “morlak”, koja označava stočare i nomade koji su sve do 15. stoljeća živjeli u planinskom zaleđu Dalmacije. Sonju je, naime, za ovu priču inspirirala povijest Biokova, u čijem su podnožju, kako nam je tada objasnila, živjeli doseljenici koji su se bavili crnom magijom i vjerovali u vukodlake i vampire.

Urlak - skica

Parodija života

Sonjini vukovi koji su u drugom nastavku bili poslovni ljudi, i kroz čija vučja odijela ona odlično parodira svakodnevni život, u novom stripu tako postaju vukodlaci.

“Za punog mjeseca mala zvijer će proći ispod toplog leša i probuditi prokletstvo”, stoji tako u stripu koji je, kao i prethodna dva, objavio nakladnik 2x2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:49