"PLATI I NOSI"

OTVORENA PRODAJNA IZLOŽBA STUDENATA ČETIRI LIKOVNE AKADEMIJE 'Studenti će steći iskustvo prezentiranja, prodaje i stjecanja financijske potpore'

 CROPIX
 

Prodajna izložba studenata četiri likovne akademije "Plati i nosi" otvorena je u ponedjeljak u Zagrebu.

U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), Hrvatske poštanske banke (HPB) i Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu (ALU) u Galeriji Bačva u Domu HDLU-a izloženo je oko stotinu radova, a cilj izložbe je da radovi nađu put do publike.

Organizator izložbe, predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić rekao je da je to jedna od sretnih situacija u kojoj bi obje strane trebale biti na dobitku.

"Mladi studenti bi trebali steći iskustvo prezentiranja, prodaje i stjecanja financijske potpore, a publika da povoljno dođe do kvalitetnih radova", dodao je.

Izložbu je otvorila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i podržala pokušaj da se prepoznaju, vrednuju i nagrade mladi kreativni ljudi, ta široj publici "nevidljiva Hrvatska".

Kazala je da je Ministarstvo raspisalo javni poziv za vizualne umjetnosti čija disciplina jedina do sada nije bila vrednovana na taj način.

Među 40-ak mladih izlagača s likovnih akademija iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Širokog Brijega, žiri je plaketom nagradio Maju Gjajić, Ivicu Purgara, Darija Dmitrovića i Mateja Vukovića.

Dekan ALU Tomislav Buntak podsjetio je da se izložba počela održavati prije 14 godina, na poticaj Ante Rašića, te naglasio da se među radovima nalaze i oni koji će možda obilježiti budući hrvatski identitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:23