KATALONCI U DUBROVNIKU

Penjat će se u "ljudske tornjeve" i pokazati izložbu Katalonija iz zraka

Ljudski tornjevi

 promo
Više od 200 ljudi iz skupine Minyons de Terrassa nastupat će na otvorenom stvarajući tornjeve od ljudskih tijela

Ovog ljeta Dubrovnik će biti prožet katalonskom kulturom i tradicijom. Više od 200 Katalonaca iz skupine Minyons de Terrassa nastupati će na otvorenom stvarajući tornjeve od ljudskih tijela koje je UNESCO proglasio nematerijalnom svjetskom kulturnom baštinom.

"Ljudski tornjevi" kolektivna su vještina koja se prakticira na javnim mjestima u izvedbi osoba okupljenih u organizaciju "Colla castellera". Minyons de Terrassa grupa je sastavljena od više stotina članova svih dobi, dječaka, žena, djevojčica, muškaraca - ujedinjenih zajedničkim ciljem stvaranja tornjeva.

Minyons de Terrassa nakon Dubrovnika nastupaju u Sarajevu. A turneju počinju u ozračju 74. Dubrovačkih ljetnih igara i Diplomatskog foruma na kojem se okuplja svjetska politička elita. Minyons de Terrassa nastupit će nadomak zidina, 8 srpnja, u 20:00 sati, u staroj luci (Ul. kneza Damjana Jude 2). Nastup je otvoren za javnost i besplatan.

image

"Katalonija iz zraka" Yann Arthus Bertrand

Yann Arthus Bertrand

Od 8. svibnja u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u Dubrovniku bit će otvorena izložba fotografija "Katalonija iz zraka", radovi poznatog francuskog fotografa Yanna Arthus-Bertranda koji su obišli svijet prikazuju najljepše katalonske prirodne i arhitektonske atrakcije. Autor predstavlja svoju viziju vrlo specifičnog prostora Katalonije. Pritom je rabio različita mjerila, od prostranih krajolika do arhitektonskih bisera. Izložba će biti otvorena do 20. kolovoza 2023.

image

"Katalonija iz zraka" Yann Arthus Bertrand

Yann Arthus Bertrand
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:19