BRUKEZA&ŽINIĆ&GREY

Plakat na temu tolerancije hrvatske agencije na Times Squareu u New Yorku

Poster na Times Squareu

 Mirko Ilić
Iz New Yorka je ovih dana za isti plakat stigla i zlatna nagrada od međunarodnog natjecanja Graphis Poster

U povodu američkog Dana neovisnosti, 4. srpnja, na njujorškome Times Squareu postavljena je jednodnevna pop-up izložba preko stotinu plakata na temu tolerancije, među kojima je bio i plakat zagrebačke agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Izložba je postavljena na inicijativu TheTolerance Project Inc. koji poziva dizajnere iz cijeloga svijeta da plakatima ilustriraju svoje viđenje tolerancije te ih izlaže na javnim površinama.

image

Tolerance poster

/Marko Ilić

Projekt je to koji putuje svijetom, a do sada je održano preko 140 izložbi u više od 40 zemalja svijeta. Izložba „Tolerance“ tako je osim na Times Squareu u New Yorku, bila postavljena u Dubaiju, Los Angelesu, u Muzeju dizajna u Londonu, u Reykjavíku, Helsinkiju, Torontu, Pekingu, na berlinskom Design Weeku i u Berlinskoj umjetničkoj knjižnici (Kunstbibliothek Berlin), u Madridu te brojnim drugim gradovima.

Osim s Times Squarea, iz New Yorka je ovih dana za isti plakat stigla i zlatna nagrada od međunarodnog natjecanja Graphis Poster.

image

Poster na Times Squareu

/Mirko Ilić

Plakat, kojeg je dizajnirao Davor Bruketa, nacrtao je Domagoj Šokčević.TheTolerance Project Inc. ovu su izložbu organizirali s AMER_ICAN-om i uz potporu Times Square Alliance i Vesne Cremona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:53