FILIP FILKOVIĆ PHILATZ

Plenković, Jandroković, Milanović, Tito, Tuđman, u mlađim godinama, kao manekeni. Pogledajte novi rad poznatog umjetnika

Andrej Plenković, AI

 Philatz/
Riječ je o poznatom redatelju čije su emisije Dulum zemlje i Lovac na bilje, Gibonnijevi spotovi..

Filip Filković Philatz, poznati redatelj i umjetnik, uz pomoć je umjetne inteligencije više političara "pretvorio" u manekene i manekenke za monokromne veste. Među njima su živi političari Andrej Plenković, Zoran Milanović, Goran Jandroković, Kolinda Grabar Kitarović, i mnogi drugi, pomlađeni, ali i oni koji više nisu među nama, Franjo Tuđman i Josip Broz Tito (potonji je pomalo androgina figura).

Prije par dana, zamislio je, također uz pomoć AI, kako bi izgledao Dražen Petrović da je danas živ, i najavio slične objave o prerano preminulim ličnostima, primjerice o Dini Dvorniku. Kako nam je rekao uz rad "Dražen Petrović (Beyond 1993) - AI‘s Take on What Could Have Been": "Fan sam Dražena Petrovića i uvijek mi je rani završetak njegove priče bio tragičan pa sam htio vidjeti kako bi izgledao da je još uvijek živ, kakva bi mu bila karijera. Kada sam generirao nekoliko slika i dobio malo starijeg Dražena sa sijedom kosom napravio sam reel koji zamišlja kakva bi njegova putanja u NBA-u bila da je bila malo duža".

image

Josip Broz Tito

Filip Filković Philatz/
image

Zoran Milanović

Filip Filković Philatz/

Philatz je autor i redatelj "Duluma zemlje", "Lovca na bilje" te "Ideje uspona", koje kroz četiri emisije govori o, kako smo pisali "sasvim posebnim, a običnim ljudima koji imaju dobre ideje i veliku strast, tvrdoglavo grade i rade, žive daleko od velikih gradova, u Podravini, Hrvatskom zagorju, Istri i Slavoniji i svoje zajednice mijenjaju nabolje".

image

Andrej Plenković, AI

Philatz/
image

Franjo Tuđman

Philatz/

Radio je i "Staklenke Malog Zagreba", staklenke s minijaturama starih zagrebačkih lokacija i znamenitosti. Napravio je verziju kataloga IKEA-e, no stanovi su neuredni.

Režirao je i Gibonnijev singl ‘Nisi više moja bol‘...

image

Kolinda Grabar Kitarović

Više pogledajte na njegovoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/filip.filkovic

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:19