JADRAN LAZIĆ

Pogledajte kako izgledaju Mišo Kovač i njegov dvojnik u kabrioletu na fotografiji prvog hrvatskog paparazza

Mišo Kovač i dvojnik

 /Press
U subotu u Sinju gostuje velika retrospektivna izložba koja obuhvaća 50 godina djelovanja Lazića

U subotu 9. rujna u 20 sati u Gradskoj galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima u Sinju gostuje velika retrospektivna izložba prvog hrvatskog paparazza i fotografa svjetskoga glasa i kalibra, Jadrana Lazića. Retrospektiva jednostavno nazvana ‘‘Jadran lazić – 50 godina fotografije‘‘ donosi nam najekskluzivnije Lazićeve radove, a vremenski pokriva razdoblje od njegovih splitskih početaka, odlaska u Pariz, potom odlaska u Iransko-irački rat, pa sve do holivudske karijere i portretiranja najvećih svjetskih zvijezda i ikona našeg doba.

image

David Bowie

Lazic/sipa/Sipa

Riječ je o ‘‘putujućoj‘‘ izložbi koja je obišla sve najveće gradove u regiji – Zagreb, Split, Sarajevo, a u Sinj stiže direktno iz Ljubljane. Izložba je gostovala i u Hvaru, Zadru, Visu i Trogiru, a kako se dogodilo gostovanje u Sinju, ispričao nam je Lazić – na otvorenju izložbe u Zagrebu bio je i gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, koji mi je tom prilikom rekao kako izlažem svuda po svijetu, a nisam došao u Sinj odakle su mi korijeni. Naime, moji obiteljski korijeni su sa Suhača, odakle je i Miro Bulj, pa smo tako kliknuli, upali u priču i dogovorili izložbu u predivnom prostoru Gradske galerije Sikirica u Alkarskim dvorima. Zgodno je što je otvorenje 9. rujna, i što nakon otvorenje slijedi after party za sve, jer u ponoć je moj rođendan pa ću to biti sjajna proslava.

image

Hajduk

/Press

Kustosica Ana Žanko u svom tekstu ističe kako je izložba Jadrana Lazića svojevrsni vizualni itinerar njegova osobna, profesionalnog i životnog putu, a u širem kontekstu i put(ov)a čitave jedne generacije. Upravo iz tog razloga odlučili smo se i na koncept after partyja uz Igora Balova, odnosno DJ Dzoleescukoji će nas rasplesati uz najveće hitove zlatnih osamdesetih, ‘‘plesni podij‘‘ je unutarnje dvorište Alkarskih dvora, odnosno ljetna bašta restorana Alkarski dvori, a kako izgleda da nam je jesen već stigla, bit će nam to i oproštajni, adio litoparty – poručila je Dragana Modrić, ravnateljica Gradske galerije.

Izložba ostaje otvorena do 27. listopada i moći će se pogledati u radno vrijeme Galerije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:07