IVANA MRČELA

Pogledajte umjetnički rad nad ribnjakom ljetnikovca Petra Hektorovića na Hvaru

In Between

 Marko Todorov
Izložena instalacija sastoji se od četiri crteža na prozirnoj foliji koji prikazuju leteće ribe – svijet koji se nalazi između golubova smještenih iznad i riba ispod

Instalacija "In Between" Ivane Mrčele se nalazi u Tvrdalju Petra Hektorovića, utvrđenom ljetnikovcu književnika, autora prvog realističnog epa hrvatske renesanse Ribanje i ribarsko prigovaranje. To je najpoznatija građevina i jedan od simbola Staroga Grada na otoku Hvaru.

Znamenitost Tvrdalja je njegov Ribnjak okružen trijemom, u kojem slobodno žive ribe (cipli), a povrh kojeg se uzdiže mala kula s kamenim gnijezdima za golubove i rupama za vrapce.

image

In Between

Marko Todorov
image

In Between

/In Between

Izložena instalacija sastoji se od četiri crteža na prozirnoj foliji koji prikazuju leteće ribe – svijet koji se nalazi između golubova smještenih iznad i riba ispod.

Rad je izložen u sklopu međunarodnog Zrinski Art Festivala - festivala inovativnih umjetničkih praksi, koji se po prvi puta predstavio Hvarskoj publici od 15. do 17.09. rujna. U sklopu festivala izložen je i "Moon" umjetnička instalacija autora Damira Klaića Ključa, održane su dvije plesne predstave studija suvremenog plesa Teuta iz Čakovca, te dvije radionice pod vodstvom Blanke Klaić i Jadranke Štrbić Krstičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:55