NAGRADE VLADIMIR NAZOR

Proglašeni nositelji najboljih umjetničkih ostvarenja u 2015. - Ivona Juka, Anja Šovagović...

 Neja Markičević / CROPIX

Odbor 'Nagrade Vladimir Nazor' pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 24. svibnja 2016. godine donio je odluke o dobitnicima 'Nagrade Vladimir Nazor' za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2015. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

Na području književnosti nagradu za životno djelo dobio je Pavao Pavličić, a godišnju nagradu Delimir Rešicki za zbirku pjesama Lovci u snijegu.

Nagradu za životno djelo na području glazbe dobio je Alfi Kabiljo, dok je Aljoša Jurinić osvojio godišnju nagradu za pijanistički recital posvećen opusima Frédérica Chopina.

Na području filma Ivona Juka osvojila je godišnju nagradu za scenarij i režiju filma Ti mene nosiš, a nagrada za životno djelo ide Eduardu Galiću.

Zlatko Keser dobitnik je nagrade za životno djelo na području likovne i primijenjene umjetnosti, a godišnju nagradu na tom području osvojio je Svjetlan Junaković za izložbu Radi se o tom da zaustavim konja u Gliptoteci HAZU.

Ivica Boban osvojila je nagradu za životno djelo na području kazališne umjetnosti, dok je godišnja nagrada pripala Anji Šovagović za ulogu Violet Weston u predstavi Kolovoz u okrugu Osage.

Za područje arhitekture i urbanizma laureat nagrade za životno djelo je Josip Uhlik, dok godišnja nagrada ide Radionici arhitekture i Vanji Iliću za Muzej vučedolske kulture

Svečanost dodjele Nagrade održat će se 19. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:32