IZLOŽBA

PROJEKT 'PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA' Zagrebački fotograf u Tivtu izlaže seriju radova s motivima rodnog grada

 

Prolazeći poznatim ulicama svoga grada, često zaboravimo primijetiti njegovu ljepotu. Naviknuti na iste prizore, ne vidimo u njima neke skrivene dijelove ili pak ljude koji prolaze pored nas.

Upravo to vidi Filip Popović, 27-godišnji zagrebački snimatelj i fotograf koji je svojim objektivom uhvatio naizgled obična mjesta rodnog grada i ovjekovječio ih u izložbi fotografija pod nazivom “Razglednica iz Zagreba”.

Izložba će premijerno biti predstavljena ove nedjelje u sklopu projekta Putevima bokeljskih Hrvata u Tivtu u muzeju “Zbirka pomorskog nasljeđa”, a ostaje otvorena deset dana. Nakon toga, izložba se seli u Hrvatsku.

- Zagreb je moja prva ljubav. Osjećam ulice ovog grada i često prolazeći njima primjećujem trenutke koje rado snimim. Upravo tako je nastala ova izložba za koju mi je posebno drago da će prvo predstavljanje imati upravo u Boki kotorskoj. Prošle sam godine imao prilike upoznati sve ljepote Bokokotorskog zaljeva. Ovdje sam stekao nove prijatelje, a ovog ću proljeća svakako snimiti i ljepote crnogorske obale koje također želim pretočiti u jednu lijepu foto priču - rekao je Popović.

FOTOGALERIJA: Dio opusa 'Razglednica iz Zagreba'

Projekt Putevima bokeljskih Hrvata drugu godinu zaredom kroz kulturu spaja dva naroda. Zajedničkim projektima i akcijama cilj ovog projekta je bolje razumijevanje, razmjena iskustava i nova suradnja. Uz izložbu, u Tivtu će se ove nedjelje od 20 sati održati i koncert Danijele Martinović koja će uz svoj standardni repertoar izvesti i neke od pjesama iz bokeljske i crnogorske glazbene scene. Projekt se održava pod supokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića.

Partneri projekta su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, Hrvatska bratovština “Bokeljska mornarica 809” iz Rijeke, a pokrovitelji Grad Zagreb i Gradonačelnik Milan Bandić, dok je generalni partner HEP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:25